1. Mbo-opleidingen
  2. Versneld mbo

1- of 2-jarige mbo-opleiding

Wil jij snel aan het werk mét een goed diploma? Dan is een van de sprintopleidingen van Tio misschien iets voor jou. Daarmee behaal je je diploma op mbo4-niveau al in 1 of 2 jaar!

Waarom een sprintopleiding?

Bij een sprintopleiding studeer je supersnel. Stel je eens voor: als jij je diploma in 1 of 2 jaar behaalt studeer je korter en kun je eerder aan het werk. Dat betekent dat je je eigen geld gaat verdienen en leuke dingen kunt gaan doen, zoals een auto of huis kopen. Ook kun je snel beginnen met carrière maken. Jouw toekomstige werkgever ziet aan jouw cv dat je ambitieus en gemotiveerd bent en hard kunt werken.

Bekijk alle sprintopleidingen

Toelatingseisen voor het versnelde mbo4-diploma

De versnelde mbo4-opleidingen zijn geschikt voor gemotiveerde studenten. Je volgt namelijk een intensief traject, om snel je studie af te ronden. Naast een goede dosis motivatie gelden onderstaande toelatingseisen.

Toelatingseisen 1-jarige mbo4-opleiding

Een van de volgende diploma’s geven toegang tot de 1-jarige mbo-opleidingen niveau 4:

Toelatingseisen 2-jarige mbo4-opleiding

Een van de volgende diploma’s geven toegang tot de 2-jarige mbo-opleidingen niveau 4:

Voldoe je niet aan deze toelatingseisen? Geen nood! Op basis van een persoonlijk gesprek en een toelatingstest kun jij mogelijk toch starten met de opleiding. Vraag hiervoor een persoonlijk gesprek aan.

Alle versnelde mbo4-opleidingen

Tio heeft diverse 1- of 2-jarige mbo-opleidingen op niveau 4. Met deze opleidingen kun je aan het werk in verschillende branches: hotel, event, business, markering en communicatie. Bekijk hieronder alle mbo-opleidingen van Tio. 


Doorstuderen na het mbo

Wil je na je mbo-diploma doorstuderen aan het hbo? Bij Tio kun je bijvoorbeeld na je mbo-opleiding Hotelmanagement in 2 jaar de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement afronden. Dat betekent dat je in 3 of 4 jaar zowel een mbo- als een hbo-opleiding op zak hebt!
Ook andere hbo-opleidingen van Tio kun je in 3 jaar afronden na het behalen van een van de mbo-diploma’s.

Bekijk de hbo-opleidingen